Over Luxor

Het verhaal van Luxor is er één van Belgisch vakmanschap met een eigen productie-atelier als kloppend hart van de onderneming.

Onze ‘roots’ komen - sinds 1972 - uit de meubelfabriek waar hout, leder en stoffen door vakmensen omgetoverd worden tot unieke creaties. We maken nieuwe meubelen en geven bestaande meubelen een tweede leven. Combineer dit met een bruisende interieur-toonzaal waar we eigen Luxor-creaties samenvoegen met het design van top-merken en je voelt meteen dat je in een dynamische onderneming terecht komt met mensen die jouw interieur een stijlvolle touch geven.

1972

Het begint allemaal in 1972 op het Maldegemse industrieterrein in een oude, gehuurde vliegtuigloods. Marcel en Kathy Vermeire starten er een bescheiden zetelfabriek. Ze kopen enkele machines voor houtbewerking en een naaimachine om zetelkussens te stikken. De firma - toen nog Veva genaamd - was geboren, hun doelgroep ... de meubelhandel. 

1975

Het jonge bedrijf wordt geteisterd door een felle brand die razendsnel het complete atelier in as legt. Men blijft echter niet bij de pakken zitten en er wordt een gloednieuwe fabriek gebouwd. 'De feniks herrees uit zijn as'. En hoe!

1980 - 1995

Veva wordt geroemd voor het betere, op ambachtelijke wijze afgewerkte meubel en zitmeubel in Franse eik.  Door een gecontroleerde groei en weloverwogen acquisities wordt de firma een begrip voor de meubelhandel in België, Nederland en vooral Duitsland. 

30.000m² bedrijfsterreinen waarvan 10.000m² bebouwd.

1995 - 2005

Eind de jaren '90 krijgt de ganse meubelsector het moeilijk. Het wordt een tijd van buigen of barsten. Veva blijft haar waarden trouw en houdt zich resoluut aan een hoge productkwaliteit en een uitstekende dienstverlening.

2006

De 2e generatie verschijnt prominent op het toneel en er worden voorbereidingen getroffen om een nieuwe koers te varen.

2009

De productie naar de meubelhandel wordt afgebouwd en er wordt rechtstreeks voor de particuliere- en projectmarkt gewerkt. De verschillende werkvennootschappen komen onder de merknaam Luxor interieur naar buiten en heeft nu 3 hoofdactiviteiten: meubelmaatwerk, zandstraal-afdeling met lakkerij en een stoffeer- en naai-atelier.

2016

Interieurdesign winkel Konforta wordt overgenomen en komt mee onder de koepel van Luxor. Hierdoor komen - naast de meubelen uit eigen productie - gerenommeerde merken als Jori, Durlet, Lema, Magnitude, Carpe Diem, Kristalia, Stressless, Bic carpets, ... mee in het gamma en kan Luxor een totaalconcept voor het volledige interieur aanbieden.

Vandaag

Door de combinatie van een toonzaal als belevingswinkel gekoppeld aan een eigen productie-atelier met een modern machinepark en top-vakmensen is Luxor klaar voor de toekomst! 
Mis onze promoties niet!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief