Over Luxor

Een vleugje geschiedenis

1972

Het begon allemaal in 1972 op het Maldegemse industrieterrein in een oude, gehuurde vliegtuigloods. Marcel en Kathy Vermeire startten een bescheiden zetelfabriek. Met hun spaarcenten kochten ze enkele machines voor houtbewerking en een naaimachine om zetelkussens te stikken. De firma - toen nog Veva genaamd - was geboren, hun doelgroep was de meubelhandel. 

1975

Het jonge bedrijf werd geteisterd door een felle brand die razendsnel het complete atelier in as legde. Men bleef echter niet bij de pakken zitten en er werd een gloednieuwe fabriek gebouwd. De feniks herrees uit zijn as. En hoe!

1980 - 1995

Veva werd geroemd voor het betere, op ambachtelijke wijze afgewerkte meubel en zitmeubel in Franse eik.  Door een gecontroleerde groei en weloverwogen acquisities werd de firma een begrip voor iedere meubelhandel in België, Nederland en vooral Duitsland. 

30.000m² bedrijfsterreinen waarvan 10.000m² bebouwd.

1995 - 2005

Eind de jaren '90 krijgt de ganse meubelsector het moeilijk. Het wordt een tijd van buigen of barsten. Veva blijft haar waarden trouw en houdt zich resoluut aan een hoge productkwaliteit en een uitstekende dienstverlening.

2006

De 2e generatie verschijnt prominent op het toneel en er worden voorbereidingen getroffen om een nieuwe koers te varen.

2009

De productie naar de meubelhandel wordt afgebouwd en er wordt beslist rechtstreeks voor de particuliere- en projectmarkt te werken. De verschillende werkvennootschappen komen onder de merknaam Luxor interieur naar buiten en heeft nu 3 hoofdactiviteiten: meubelmaatwerk, zandstraal-afdeling met lakkerij en een stoffeer- en naai-atelier.

2016

Interieurdesign winkel Konforta wordt overgenomen en komt mee onder de koepel van Luxor. Hierdoor komen - naast de meubelen uit eigen productie - gerenommeerde merken als Jori, Durlet, Lema, Magnitude, Carpe Diem, Kristalia, Stressless, Bic carpets, ... mee in het gamma en kan Luxor een totaalconcept voor het volledige interieur aanbieden.

Vandaag

Door de combinatie van een toonzaal als belevingswinkel gekoppeld aan een eigen productie-atelier met een modern machinepark en top-vakmensen is Luxor klaar voor de toekomst! 
Mis onze promoties niet!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief