Meubelen stofferen & herstofferen

Herstofferen: duurzaam en voordelig je zitmeubelen vernieuwen met een unieke uitstraling.

Het herstofferen van meubelen is een duurzame en kosteneffectieve manier om meubelen een nieuwe look te geven en hun levensduur te verlengen. Herstofferen bespaart geld, is milieuvriendelijk en biedt een unieke uitstraling. Door het gebruik van hoogwaardige stoffen en materialen kan de kwaliteit van de meubelen verbeterd worden. Als je meubelen wilt vernieuwen, is herstofferen een goede optie om te overwegen.

Voordelen om meubelen opnieuw te laten stofferen:

 • Kostenbesparing: In sommige gevallen kan het opnieuw bekleden van meubelen goedkoper zijn dan het kopen van nieuwe meubelen. Vooral als je meubelen van goede kwaliteit hebt die verder nog in goede staat verkeren.

 • Milieuvriendelijk: Herstofferen van meubelen is een duurzamere optie omdat je je bestaande meubelen hergebruikt in plaats van ze weg te gooien. Dit helpt afval te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

 • Unieke uitstraling: Als je je meubelen opnieuw laat stofferen, kun je kiezen uit een breed scala aan stoffen en kleuren die passen bij je smaak en stijl. Dit biedt je de mogelijkheid om je meubelen een unieke en persoonlijke uitstraling te geven.

 • Verlengt levensduur: Meubelen opnieuw stofferen kan de levensduur van meubelen verlengen, vooral als de structuur en het frame nog in goede staat verkeren. Nieuwe stoffering kan ook eventuele beschadigingen of slijtage verbergen, waardoor het meubelstuk er weer als nieuw uitziet.

 • Verbeterde kwaliteit: Als je ervoor kiest om je meubelen opnieuw te laten stofferen, kun je kiezen voor hoogwaardige stoffen en materialen die mogelijk duurzamer zijn dan de originele bekleding. Dit kan resulteren in meubelen van betere kwaliteit dan voorheen.
 • meubelen herstofferen
  meubelen herstofferen
  meubelen
  meubelen

  Stoelen

  Of je nu één stoel wil herstofferen of meerdere stoelen voor een restaurant of hotel, bij Luxor worden alle stoelen met de grootste zorg behandeld. Indien gewenst wordt er een nieuwe koudschuimvulling met de gewenste densiteit voorzien en overtrekken deze met hoogwaardige stoffen, leder of kunstleder, geheel naar jouw wensen. Met jarenlange expertise en vakmanschap, creëren wij stoelen die niet alleen comfortabel en duurzaam zijn, maar ook een stijlvolle uitstraling hebben.

  Zetels

  Onze garnierders en naaisters beheersen de unieke ambacht van het herstofferen van zetels, het voorzien van nieuwe vullingen, tot het garnieren van chesterfields met gecapitonneerde rugleuningen.  Luxor voert werkzaamheden uit op het allerhoogste niveau en zorgt ervoor dat elk zitmeubel met de grootste zorg wordt behandeld. Een uitgebreide collectie van hoogwaardige stoffen, leders en kunstleders geeft je de mogelijkheid om je eigen uniek toets te geven aan jouw interieur.  Laat onze vakmensen je helpen bij het transformeren van je oude zetels in iets bijzonders, waar je opnieuw jarenlang van kan genieten.

  Zetels herstofferen
  Zetels herstofferen

  Hoe gaan we te werk?

  1

  Interieuradvies aan huis

  Met een uitgebreide stalencollectie stoffen, kunstleders (skai) en ledersoorten komen onze adviseurs bij u langs. Samen met u bekijken ze welke kleuren het best tot hun recht komen in uw ruimte. Gaat u eerder voor de warmere tinten of legt u liever een gedurfd accent?

  2

  Afwerking zoals je het graag hebt.

  Naast de bekleding, kleuren en afwerkingsmogelijkheden kiest u ook de gewenste densiteit van uw vullingen indien deze moeten vernieuwd worden. We hebben alles bij de hand zodat u vulling en bekleding meteen kan toetsen aan uw persoonlijke smaak, stijl en comfortgevoel.

  3

  Meubel ophalen

  Na akkoord en overleg worden jouw zetels, kussens, stoelen, bed, banken,... opgehaald. Dit gebeurt met de grootste zorg door onze eigen mensen. Ook als er een meubellift nodig is om de meubelen uit je woning of appartement te halen wordt dit door ons op de rittenplanning afgestemd.

  4

  Meubel renovatie

  In het atelier ontmantelen onze vakmensen uw meubelen. Ze vervangen kapotte springveren en verstorven elastieken. Verbindingen worden hersteld en het hout krijgt eventueel een beschermende behandeling. Onderdelen worden - waar nodig - weer vast gelijmd en voorzien van nieuwe kwaliteitsvullingen. Daarna stofferen onze garnierders uw oude meubelen met de nieuwe bekleding van uw keuze.

  5

  Terug als nieuw

  Uw meubelen krijgen nog een een laatste eindcontrole en worden netjes beschermd voor de teruglevering. Nadien worden uw meubelen als nieuw terug bij u thuis bezorgd. De resultaten zijn werkelijk verbluffend.

  6

  Garantie en service

  Ook nadat uw vernieuwde meubelen terug in uw huis staan, geniet u van onze service en garantie. Hoe we dat doen?
  Lees meer over onze garantie.

  Recente realisaties

  Bedankt voor het mooie resultaat bij het herstofferen van onze stoelen.

  Verhaeghe
  Eeklo

  De mooie halfronde zetel van mijn ouders werd 20 jaar geleden naar hier verhuisd , op dat moment was hij toch ook al zeker 15 jaar oud , maar indertijd op maat gemaakt door fantastische meubelmakers uit Sint-Niklaas . Ik zie heel graag bruine lederen zetels en nu heb ik een mooi compromis … De mooie oude halfronde zetel van vroeger maar in prachtig afgewerkt bruin velletje ! Bedankt !!

  Christine De CLeene
  Zaffelare

  Er was eens een koppel dat zijn billen niet wou schuren
  Die kapotte zetelhoezen, dat kon dus niet blijven duren 
  Daarom was herstofferen het dringende plan 
  En dat door Luxor, of wat dacht je dan? 
  Luxor stoffeerde de zetels met kwaliteit en in stijl
  Die oude bekleding ging snel voor de bijl 
  Bedankt Luxor voor de levering: snel, goed en accuraat 
  Het koppel geeft u daarvoor een medaille in 24 karaat. 
  Hun motorhome is weer vertrekkensklaar 
  Voor vele reisjes dit jaar
    
  Een gemeende dankjewel
  Ronny en Sonia

  Ronny Vijncke
  Maldegem

  Een bedrijf om reclame mee te maken, zeer correct en perfect uitgevoerd.

  Sorgeloose - De Clercq
  Destelbergen

  Mis onze promoties niet!

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief