Meubelen stofferen & herstofferen

Herstofferen: duurzaam en voordelig je zitmeubelen vernieuwen met een unieke uitstraling.

Het herstofferen van meubelen is een duurzame en kosteneffectieve manier om meubelen een nieuwe look te geven en hun levensduur te verlengen. Herstofferen bespaart geld, is milieuvriendelijk en biedt een unieke uitstraling. Door het gebruik van hoogwaardige stoffen en materialen kan de kwaliteit van de meubelen verbeterd worden. Als je meubelen wilt vernieuwen, is herstofferen een goede optie om te overwegen.

Voordelen om meubelen opnieuw te laten stofferen:

 • Kostenbesparing: In sommige gevallen kan het opnieuw bekleden van meubelen goedkoper zijn dan het kopen van nieuwe meubelen. Vooral als je meubelen van goede kwaliteit hebt die verder nog in goede staat verkeren.

 • Milieuvriendelijk: Herstofferen van meubelen is een duurzamere optie omdat je je bestaande meubelen hergebruikt in plaats van ze weg te gooien. Dit helpt afval te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

 • Unieke uitstraling: Als je je meubelen opnieuw laat stofferen, kun je kiezen uit een breed scala aan stoffen en kleuren die passen bij je smaak en stijl. Dit biedt je de mogelijkheid om je meubelen een unieke en persoonlijke uitstraling te geven.

 • Verlengt levensduur: Meubelen opnieuw stofferen kan de levensduur van meubelen verlengen, vooral als de structuur en het frame nog in goede staat verkeren. Nieuwe stoffering kan ook eventuele beschadigingen of slijtage verbergen, waardoor het meubelstuk er weer als nieuw uitziet.

 • Verbeterde kwaliteit: Als je ervoor kiest om je meubelen opnieuw te laten stofferen, kun je kiezen voor hoogwaardige stoffen en materialen die mogelijk duurzamer zijn dan de originele bekleding. Dit kan resulteren in meubelen van betere kwaliteit dan voorheen.
 • meubelen herstofferen
  meubelen herstofferen
  meubelen
  meubelen

  Stoelen

  Of je nu één stoel wil herstofferen of meerdere stoelen voor een restaurant of hotel, bij Luxor worden alle stoelen met de grootste zorg behandeld. Indien gewenst wordt er een nieuwe koudschuimvulling met de gewenste densiteit voorzien en overtrekken deze met hoogwaardige stoffen, leder of kunstleder, geheel naar jouw wensen. Met jarenlange expertise en vakmanschap, creëren wij stoelen die niet alleen comfortabel en duurzaam zijn, maar ook een stijlvolle uitstraling hebben.

  Zetels

  Onze garnierders en naaisters beheersen de unieke ambacht van het herstofferen van zetels, het voorzien van nieuwe vullingen, tot het garnieren van chesterfields met gecapitonneerde rugleuningen.  Luxor voert werkzaamheden uit op het allerhoogste niveau en zorgt ervoor dat elk zitmeubel met de grootste zorg wordt behandeld. Een uitgebreide collectie van hoogwaardige stoffen, leders en kunstleders geeft je de mogelijkheid om je eigen uniek toets te geven aan jouw interieur.  Laat onze vakmensen je helpen bij het transformeren van je oude zetels in iets bijzonders, waar je opnieuw jarenlang van kan genieten.

  Zetels herstofferen
  Zetels herstofferen

  Hoe gaan we te werk?

  1

  Interieuradvies aan huis

  Met een uitgebreide stalencollectie stoffen, kunstleders (skai) en ledersoorten komen onze adviseurs bij u langs. Samen met u bekijken ze welke kleuren het best tot hun recht komen in uw ruimte. Gaat u eerder voor de warmere tinten of legt u liever een gedurfd accent?

  2

  Afwerking zoals je het graag hebt.

  Naast de bekleding, kleuren en afwerkingsmogelijkheden kiest u ook de gewenste densiteit van uw vullingen indien deze moeten vernieuwd worden. We hebben alles bij de hand zodat u vulling en bekleding meteen kan toetsen aan uw persoonlijke smaak, stijl en comfortgevoel.

  3

  Meubel ophalen

  Na akkoord en overleg worden jouw zetels, kussens, stoelen, bed, banken,... opgehaald. Dit gebeurt met de grootste zorg door onze eigen mensen. Ook als er een meubellift nodig is om de meubelen uit je woning of appartement te halen wordt dit door ons op de rittenplanning afgestemd.

  4

  Meubel renovatie

  In het atelier ontmantelen onze vakmensen uw meubelen. Ze vervangen kapotte springveren en verstorven elastieken. Verbindingen worden hersteld en het hout krijgt eventueel een beschermende behandeling. Onderdelen worden - waar nodig - weer vast gelijmd en voorzien van nieuwe kwaliteitsvullingen. Daarna stofferen onze garnierders uw oude meubelen met de nieuwe bekleding van uw keuze.

  5

  Terug als nieuw

  Uw meubelen krijgen nog een een laatste eindcontrole en worden netjes beschermd voor de teruglevering. Nadien worden uw meubelen als nieuw terug bij u thuis bezorgd. De resultaten zijn werkelijk verbluffend.

  6

  Garantie en service

  Ook nadat uw vernieuwde meubelen terug in uw huis staan, geniet u van onze service en garantie. Hoe we dat doen?
  Lees meer over onze garantie.

  Recente realisaties

  Bij de afspraak van het opmeten heel veel uitleg gekregen. Ook het helpen welke soort stof er het best bij zou horen en waar wij konden uit kiezen en zeker de afgesproken datum, de zetels zijn heel prachtig en fijn afgewerkt. De mensen die alles opgehaald hebben en afgeleverd hebben waren zeer vriendelijk. Dikke proficiat aan het hele Luxor team, zeker een aanrader.

  Vander Heyden
  Zottegem

  Een uitstekende service. Fijn bedrijf om mee te werken. Snel antwoord en professionele opvolging. Ons rode stoffen zeteltje wilden we als eye-catcher in ons interieur en beslisten om het met koeienhuid te laten stofferen. Het garnieren werd uitstekend uitgevoerd en het resultaat is super. Ophaling en levering ook perfect uitgevoerd! We zijn super tevreden! Hartelijk dank aan het ganse team van Luxor uit Maldegem.

  Sabine Loots
  Antwerpen

  Grote dank aan Filip om ons te begeleiden bij de keuze van de stoffen, zowel voor de kleur als voor de kwaliteit ervan! Het resultaat is prachtig!

  Eddy Baudry
  Damme

  Na 2 x beroep te hebben gedaan op LUXOR voor het herstofferen van onze 3 designzetels (MARALUNGA), hebben we nogmaals een derde opdracht laten uitvoeren.De zetel was afgewerkt tot in de perfectie met zelfs aandacht voor een mooie afwerking aan de onderzijde. Aan deze firma kan in volle vertrouwen een opdracht worden toevertrouwd.

  Andre Van Steenwinckel
  KOKSIJDE

  Mis onze promoties niet!

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief