Meubelen stofferen & herstofferen

Herstofferen: duurzaam en voordelig je zitmeubelen vernieuwen met een unieke uitstraling.

Het herstofferen van meubelen is een duurzame en kosteneffectieve manier om meubelen een nieuwe look te geven en hun levensduur te verlengen. Herstofferen bespaart geld, is milieuvriendelijk en biedt een unieke uitstraling. Door het gebruik van hoogwaardige stoffen en materialen kan de kwaliteit van de meubelen verbeterd worden. Als je meubelen wilt vernieuwen, is herstofferen een goede optie om te overwegen.

Voordelen om meubelen opnieuw te laten stofferen:

 • Kostenbesparing: In sommige gevallen kan het opnieuw bekleden van meubelen goedkoper zijn dan het kopen van nieuwe meubelen. Vooral als je meubelen van goede kwaliteit hebt die verder nog in goede staat verkeren.

 • Milieuvriendelijk: Herstofferen van meubelen is een duurzamere optie omdat je je bestaande meubelen hergebruikt in plaats van ze weg te gooien. Dit helpt afval te verminderen en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

 • Unieke uitstraling: Als je je meubelen opnieuw laat stofferen, kun je kiezen uit een breed scala aan stoffen en kleuren die passen bij je smaak en stijl. Dit biedt je de mogelijkheid om je meubelen een unieke en persoonlijke uitstraling te geven.

 • Verlengt levensduur: Meubelen opnieuw stofferen kan de levensduur van meubelen verlengen, vooral als de structuur en het frame nog in goede staat verkeren. Nieuwe stoffering kan ook eventuele beschadigingen of slijtage verbergen, waardoor het meubelstuk er weer als nieuw uitziet.

 • Verbeterde kwaliteit: Als je ervoor kiest om je meubelen opnieuw te laten stofferen, kun je kiezen voor hoogwaardige stoffen en materialen die mogelijk duurzamer zijn dan de originele bekleding. Dit kan resulteren in meubelen van betere kwaliteit dan voorheen.
 • meubelen herstofferen
  meubelen herstofferen
  meubelen
  meubelen

  Stoelen

  Of je nu één stoel wil herstofferen of meerdere stoelen voor een restaurant of hotel, bij Luxor worden alle stoelen met de grootste zorg behandeld. Indien gewenst wordt er een nieuwe koudschuimvulling met de gewenste densiteit voorzien en overtrekken deze met hoogwaardige stoffen, leder of kunstleder, geheel naar jouw wensen. Met jarenlange expertise en vakmanschap, creëren wij stoelen die niet alleen comfortabel en duurzaam zijn, maar ook een stijlvolle uitstraling hebben.

  Zetels

  Onze garnierders en naaisters beheersen de unieke ambacht van het herstofferen van zetels, het voorzien van nieuwe vullingen, tot het garnieren van chesterfields met gecapitonneerde rugleuningen.  Luxor voert werkzaamheden uit op het allerhoogste niveau en zorgt ervoor dat elk zitmeubel met de grootste zorg wordt behandeld. Een uitgebreide collectie van hoogwaardige stoffen, leders en kunstleders geeft je de mogelijkheid om je eigen uniek toets te geven aan jouw interieur.  Laat onze vakmensen je helpen bij het transformeren van je oude zetels in iets bijzonders, waar je opnieuw jarenlang van kan genieten.

  Zetels herstofferen
  Zetels herstofferen

  Hoe gaan we te werk?

  1

  Interieuradvies aan huis

  Met een uitgebreide stalencollectie stoffen, kunstleders (skai) en ledersoorten komen onze adviseurs bij u langs. Samen met u bekijken ze welke kleuren het best tot hun recht komen in uw ruimte. Gaat u eerder voor de warmere tinten of legt u liever een gedurfd accent?

  2

  Afwerking zoals je het graag hebt.

  Naast de bekleding, kleuren en afwerkingsmogelijkheden kiest u ook de gewenste densiteit van uw vullingen indien deze moeten vernieuwd worden. We hebben alles bij de hand zodat u vulling en bekleding meteen kan toetsen aan uw persoonlijke smaak, stijl en comfortgevoel.

  3

  Meubel ophalen

  Na akkoord en overleg worden jouw zetels, kussens, stoelen, bed, banken,... opgehaald. Dit gebeurt met de grootste zorg door onze eigen mensen. Ook als er een meubellift nodig is om de meubelen uit je woning of appartement te halen wordt dit door ons op de rittenplanning afgestemd.

  4

  Meubel renovatie

  In het atelier ontmantelen onze vakmensen uw meubelen. Ze vervangen kapotte springveren en verstorven elastieken. Verbindingen worden hersteld en het hout krijgt eventueel een beschermende behandeling. Onderdelen worden - waar nodig - weer vast gelijmd en voorzien van nieuwe kwaliteitsvullingen. Daarna stofferen onze garnierders uw oude meubelen met de nieuwe bekleding van uw keuze.

  5

  Terug als nieuw

  Uw meubelen krijgen nog een een laatste eindcontrole en worden netjes beschermd voor de teruglevering. Nadien worden uw meubelen als nieuw terug bij u thuis bezorgd. De resultaten zijn werkelijk verbluffend.

  6

  Garantie en service

  Ook nadat uw vernieuwde meubelen terug in uw huis staan, geniet u van onze service en garantie. Hoe we dat doen?
  Lees meer over onze garantie.

  Recente realisaties

  Na enige tijd overwegen: een nieuwe zetel of opnieuw stofferen van een fijne zetel, hebben we voor het laatste gekozen. De zetel zit weer als vanouds en ziet er als nieuw uit. Dank voor jullie goede service.

  Hendriek Bouwmeester
  Overijse

  De stoffering van onze stoelen heel mooi afgewerkt. Super service.

  Danny Vanhoutte
  Aalter

  Herstofferen is niet goedkoop maar wij houden van onze zitbank en kozen er voor om haar met nieuwe vulling en kussens en eens een andere stof te laten vernieuwen. Door de medewerkers van Luxor werden wij goed geholpen bij de keuze, afhaling en teruglevering. Op de foto zie je wie al meteen na de levering de beste plaats heeft uitgekozen ...

  Geert Dierick
  Nevele

  Uit de vele positieve reacties heb ik voor Luxor gekozen en ik heb daar zeker geen spijt van. Mijn Durlet van 25 jaar oud is prachtig geherstoffeerd en is als nieuw, zoals ik gehoopt had. Prima service qua afhaling, levering en communicatie. Heel professioneel ! Luxor is zeker een aanrader.

  Carla De Clercq
  Keerbergen

  Mis onze promoties niet!

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief